Antropologia visual

https://www.youtube.com/watch?v=njUDW_Zrb7E&index=3&list=PLekY5SPIBlsPiGelXb0l2S8g8oIDnE334
1
http://www.youtube.com/watch?v=u1TtgEaY-8M
1
http://youtu.be/RI9GhUrLS_w
1
Des dels inicis del mateix Museu Valencià d'Etnologia les filmacions etnogràfiques han estat una eina més de la investigació de la cultura tradicional valenciana. Un complement molt important a la investigació antropològica que dóna la possibilitat a l'investigador de documentar d'una forma molt particular qualsevol procés que s'estudiï. La imatge en moviment i el so ens permeten il·lustrar aspectes que d'altra manera serien impossibles de captar en una investigació d'un procés artesà, un ritual popular o qualsevol altre aspecte de la vida d'un grup social.
 
Aquests últims anys el museu ha activat diferents projectes d'investigació d'antropologia visual per documentar diferents aspectes de la vida tradicional valenciana que han romàs fins a l'actualitat. Entre ells trobem "Memòria i història del vi valencià" o "Antropologia visual de les zones humides".
 
L'Arxiu d'Antropologia Visual de Museu Valencià d'Etnologia té en els seus fons filmacions realitzades tant per investigadors del mateix museu com per altres externs que han col·laborat amb nosaltres. També es conserven filmacions alienes a un projecte d'investigació, com vídeos de festes populars, escenes de treball, etc. que amb el temps s'han convertit en documents etnogràfics de gran valor.